Reggeli gondolatok

2012.02.06 09:28

Javában tart az atlétikai fedett-pályás szezon, ahol szeretnék két személyt külön megemlíteni ( és előre elnézést kérni azoktól akiket most nem említek meg, de ezeket a híreket is csak különböző internetes oldalakból tudom ) akik közül ha jól tudom csak Baji Balázs (60gát) teljesítette a világbajnoki kiküldetési szintet, de biztos vagyok benne, hogy Kürthy Lajos (súlylökés) is hamarosan csatlakozni fog Balázs remek teljesítményéhez. Szeretnék innen a távoli Kenyából gratulálni nekik és természetesen az edzőiknek is az eddigiekhez és szorítani Lajosért, valamint még azokért a fiúkért-lányokért akiknek lehet rá esélyük!

Pontosan amiatt, hogy látom a lehetséges ellenfeleim neveit a különböző versenyek rajtlistáin illetve már az eredményeket, fura érzések kezdenek el kavarogni bennem, főleg gyomortájt és most szerencsére nem azért, mert elrontottam valamivel, csak izgatottabb leszek, azt hiszem ezt nevezik versenydrukknak. Mivel akad egy kis időm a merengésre ezért eszembe is jutnak dolgok, mégpedig az hogy mennyire jó is lenne esetleg versenyezni, megmérettetni, de azt hiszem helyes döntést hoztunk akkor, amikor megvitattuk a csapatommal , hogyan is nézzen ki ez az év. Nyílván majd utólag fog eldőlni, mennyire volt szerencsés ötlet kihagyni a fedett szezont, de talán túlságosan is megterhelő lett volna számomra három világversenyre való felkészülés, nem beszélve arról, hogy mennyire fontos a két szabadtéri esemény. Esetleges sérülés veszély kockázata is nagyobb eséllyel áll fenn előbbi esetben.

Hallottam illetve olvastam az otthoni fedett-pályás helyzetekről is, milyen állapotban van a sátor és hogy lehettek volna más alternatívák is, de ebbe nem szeretnék bele menni mélyebben, mivel megfogadtam, hogy a jövőben nem fogom (mindig) kinyitni a számat, nem szeretném az energiáimat arra fecsérelni hogy vitatkozok a vezetéssel vagy bárkivel, csak magammal törődöm és az edzéseimmel, valamint semmilyen formában nem szeretnék politikai megnyílvánulásokat a blodomban, szerintem ez nem ide tartozik!

Jó edzéseket mindenkinek, próbáljátok elfeleteni, hogy otthon milyen körülmények vannak, akinek pedig kint kell edzenie ebben a zord, már-már szibériai hidegben annak sok kitartást, ami nem öl meg az erősít!