Újra itt

2012.04.20 07:58

Üdvözlök mindenkit sziasztok,

Rég nem adtam hírt magamról , amiért elnézést kérek azoktól , akik rendszeres olvasóim , de rengeteg változás történt az életemben , amiről írnék is majd néhány gondolatot , tulajdonképpen erről is szólna a mai bejegyzésem.

Szóval , a klasszikus "hol is kezdjem" frappáns mondással kezdeném , de tényleg , már nem is emlékszem , hol hagytam abba hiszen ha nem is jelentkezem vagy több idő telik el két írás között azért tudjátok nagyvonalakban mi is történik velem. 

Azzal kezdeném amit a legfontosabbnak tartok a változások között , mint ahogy a "csapat" cimszó alatt megtalálható , bővült a "team" egy igen fontos láncszemmel , nevezetesen Szabó Györggyel , aki a mentális felkészítőm/felkészítőnk. Igen mindkettő igaz, vajon miért is?  Abban a szerencsés helyzetben találtam magam, hogy lassan két hónapja állandó kapcsolatban vagyok és heti rendszerességgel több napot együtt tölthetek a példaképemmel Kővágó Zoli olimpiai ezüstérmes diszkoszvetővel és közös barátunnkal Szabó Gyurival , aki nagyon komoly szakmai múltra tekint vissza , legfőképpen válllalati vezetők, magas beosztásban dolgozó üzletemberek , politikusok tréningezésével foglalkozott/foglalkozik, viszont vágyott már egy új "ingerre" ami neki is kihívás lehet hiszen élsportolókkal még nem feltétlen dolgozott együtt legalábbis nem atlétákkal. Azért annyit még érdemes tudni Gyuriról , hogy amióta "kezelésbe" vette a debreceni labdarúgókat azóta veretlenségi rekordokat döntött a csapat és a bajnokságban még nem talált legyőzőre.

Gyuri feladata , -azt hiszem most nagy meglepetés senkit sem fog érni- legfőképp az hogy  "fejben" toppon legyek. Magas szintre tudtuk fejleszteni a koncetrációs képességemet , rengeteg meditációs gyakorlatot csinálunk illetve alkalmazok a mindennapokban is. Az önbizalmammal sem mondanám hogy problémák lennének , ami talán megkopott az elmúlt kettő évben. Ezen kívül különböző koordinációs gyakorlatokat, erősítő edzéseket és lazításokat csinálunk , de már több box edzésen is túl vagyok, amit csak érdekesség ként említenék meg, hiszen nem vagyok benne biztos hogy túl sok középtáv futó társam csinálna ilyen jellegű edzést  de ezzel nem is arra akarok kilyukadni hogy ettől fogok jól futni:)

Fő a változatosság!

Sok új dolgot iktattunk bele a felkészülésembe és azt hiszem az eredmények is azt igazolják , hogy érdemes volt kipróbálni majd alkalmazni. 

Az előző írásomban ha jól emlékszem valahogy úgy fogalmaztam , hogy- "halhatatlannak érzem magam"- és ezt jelen pillanatban szerencsére csak megerősíteni tudom, annak ellenére hogy volt egy kisebb sérülésem az elmúlt egy hétben nem úgy alakultak a dolgaim ahogy azt terveztem de nem hiszek a véletlenekben , úgyhogy ennek így kellett lennie. Pengeélen táncolunk nap mint nap és már törvényszerű volt hogy valami történni fog , hiszen komoly mennyiséget tettem a lábaimba viszont már az intenzítás is kezdett versenytempó közeli lenni , de az intenzív kilométerek száma sem volt túlságosan alacsony. Száz szónak egy a vége rendbe jöttem és folytattom az utamat , mert már nagyon közel a versenyek.

A következő dolog amire alapvetően már a tavalyi évtől oda figyelek,  kvázi a felkészülésem kezdetetétől,,de rendkívül szigorúan csak karácsony óta tartom  az be az nem más mint a táplálkozás. Ebben is sokat segítettSzabó Gyuri , de Pikó Karcsi bácsi is. Össze lett állítva egy étrend ami speciálisan rám lett modellezve. Szénsavas üdítőket , alkoholt,édességeket(csokikat,cukrot,gumicukrot), lisztet, fehér kenyeret stb. nem eszem, nem iszom.

A táplálékkiegészítők-vitaminok fontos szerepet játszanak a felkészülésemben , de főleg a regenerációmban.

Rendkívül kiegyensúlyozott az életem , azt kell hogy mondjam (utólag) kemény meló volt ezt kialakítani, de szerencsémre szépen összeálltak a dolgok és ami a legfontosabb , hogy a bioritmusom is "ráállt" erre az életvitelre.

Szinte hetekben gondolkodom mert annyira rohannak a napok , hogy csak azt veszem észre , már megint hétfő van, kezdődhet egy újabb kemény hét.

Amit különösen pozitívnak tartok, hogy élvezem a munkát. Ebben nyílván fontos szerepe van annak a ténynek is hogy nagyon komoly eredményeket érek el és nincs olyan edzés amiben ne futottam volna egyéni csúcsot az elmúlt hetekben, de azért az a lélektani előny is fontos szerepet  játszik ebben hogy már rendelkezem az olimpiai szinttel, amit "B"-ről Már az első versenyeim egyikén szeretnék feljavítani "A"-ra!

Egyébként azt sajnálom a legjobban , hogy ezt a fajta életvitelt illetve szakmai stábot , amit folytatok és akikkel együtt dolgozom nem sikerült hamarabb kialakítani , mert akkor igen komoly eredményeket érhettem volna el az elmúlt pár világversenyemen, de ezzel nem is akarok foglalkozni csak annak örülök , hogy jelenleg ez adott és hállát adok az égieknek és persze szponzoraimnak hogy ezt lehetővé teszik és nem kell agyalnom, negatív energiákkal terhelni az egyébként is komolyan leterhelt szervezetem.

A jövőben sűrűbben látogassátok majd a facebook pagemet -aki még nem likeolta az majd tegye meg- mert Gyüszi Dávid edzőtársam sokat fog rajta dolgozni vagy inkább fogalmazhatnék úgy is , hogy többet , mint eddig, pontosan amiatt , hogy tudjátok mi történik velem , mert nekem kevesebb időm vagy épp energiám van blog írásra. Lesznek majd érdekességek -képek,videók,videóblogok- formájában és a versenyeimmel kapcsolatban pontos adatok naprakészen.

Hamarosan Svájcba fogok utazni egy magaslati edzőtáborba ahol ismét előtérbe fogom helyezni a videó bejelentkezéseket és jobbnál jobb fotók készítését amiket szintén a pagen fogok közzé tenni.

Remélem sikerült néhány kellemes percet okoznom eme írásommal. Vigyázzatok magatokra én is azt teszem.

Sziasztok:)