Úgy általában egy napom

2012.01.21 07:39

Mint ahogyan azt ígértem  az előző  írásomban , szemléltetném hogyan is néz ki egy napom Kenyában. Tulajdonképpen nem sokban tér el az otthonitól, de mégis teljesen más és ezt szeretném majd szemlélteni a mai videóblogomban is.

Reggel pontban hat órakor megszólal egy normál esetben kellemes csengőhang a telefonom , ami nevezetesen az ébresztő órám, viszont ebben a formában és szituációban a legundorítóbb hang , ami csak létezik. Miután eleget tettem fürdőszobai kötelességeimnek, magamra erőltetek még félig csukott szemmel egy pár zoknit,rövidnadrágot és egy pólót, majd kimegyek a teraszra hogy felvegyem a portól és földutaktól teljesen vörössé változott futócipőmet. Magamba szívom a még enyhén hűvös friss kenyai levegőt és szoktatom a fülem a kakasok reggeli beszélgetéséhez. Mielőtt elindulnék csinálok egy rövid gimnasztikai gyakorlatot, hogy magamhoz térjek illetve a testemet is felkészítsem arra, hogy most nem a visszafekvés következik.

Elindulok hát nagy magányomban a gondolataimmal a fejemben és csak futok és futok. Közben kezd pirkadni, egyre kellemesebb a levegő is, ahogy a nap kidugja a fejét a dombok mögül. Útközben rengeteg helyi vagy sem, mindenesetre színesbőrű futóval találkozom, olykor 1-2 , de akadnak 10-20 , vagy annál is nagyobb csoportok, ki gyorsabban ki lasabban de róják a kilométereket. Komoly forgalom alakul ki egy-egy útszakaszon, már-már jobban kell figyelni mint vezetés közben, mert nagyon egyenetlen a talaj és sok a kő. Természetesen már sikerült esnem egyik reggel, amikor még sötét volt és csúnyán megütöttem a bal vállam, meg tele vagyok sebekkel a lábamon és karomon.:(

Miután befejeztem a reggeli "ébresztőmet", lezuhanyzom és megreggelizem. Szinte mindig ugyan azt eszem, kezdem a friss gyümölcsökkel, amit pláne ha Afrikában járok teszek meg, ami többnyire mango,papaya és ananászból áll. Következik a tojásrántotta vagy tükörtojás pirítóssal, gyümölcslé. Ha végeztem kiülök a terszra és szívom magamba a D-vitamint egy tea kiséretében. Ez ám a napkezdés!

Délelőtti mixem alvásból és olvasásból áll, néha egy kisebb sétából. Ezt követi az ebéd ahol vagy halat vagy csirkét, esetleg tésztát eszem, rizzsel vagy főtt krumplival. Ezt feltétlenül le kell folytanom egy kenyai kávéval, miközben csak merengek és nem tudok betelni a látvánnyal amit a Kerio Walley nyújt!

A változatosság kedvéért nézek egy sorozatot ebéd után vagy épp alszom egy kicsit a következő edzés előtt, ami eddig hasonló vagy épp ugyan az volt mint a reggeli, de már a mai naptól ezek pálya edzések lesznek és "kicsit" fárasztóbbak!

A második edzésem után ismételten egy kisebb meló vár rám nevezetesen a zuhanyzás, mivel vagy hideg vízben fürdök vagy forróban,de én próbálok köztes megoldást találni , maradjunk annyiban ,hogy kevesebb időt töltök a fürdőszobában, mint otthon. Vacsorám az ebédhez hasonló menüből tevődik össze , majd egy kis internetezés után lefekszem aludni , hogy kipihent állapotban várhassam a hajnali nótaszót,ismét....